VR Arkivet for performancekunst

31. august – 1. september kl. 15-19 og 2. september kl. 13-17

 

Virtual Reality tilbyder flere helt nye dimensioner til dokumentationen af performancekunst, for mediet kan indfange både rummet, stemningen, relationen til publikum, og handlinger, som foregår flere steder i rummet på én gang.

 

Når man (gen)oplever værkerne med VR briller på, kan man se i alle retninger og fokusere på dét, man selv synes er spændende. Man kan se optagelsen igen, og fokusere på andre detaljer. Det vil sige at det bliver en unik, aktiv, medperformende oplevelse at se dokumentation af performancekunst!

Ligesom en live oplevelse af performancekunst altid er unik, vil oplevelsen af dokumentationen nu også være det. Potentialet af virtual reality til dokumentation af performancekunst kan næppe overvurderes.

Performancekunst har siden begyndelsen af 1900-tallet været begrænset af sine særlige produktionsforhold. Det er svært at komme til at opleve kunstformen live, at dokumentere den, og at sammenligne og analysere værker.

Men med VR Arkivet for Performancekunst som Live Art Danmark er ved at opbygge, kan forskere, kunstnere, studerende og lægfolk opleve
performanceværker, som om de selv var tilstede.

Det er vores håb, at det vil der være grobund for en udviklingen af litteratur og forskning i feltet, der også vil virke tilbage på kunstnernes aktivitet indenfor kunstformen, sådan at hver enkelt ny performancekunstner ikke altid er nødt til at starte helt fra bunden på grund af manglen på indsigt i tidligere værker, eller manglende økonomi til at besøge internationale festivaler.

 

Kom og oplev performancekunst-dokumentation med Virtual Reality briller og drik et glas vin med os.

Eventet er en del af Copenhagen Art Week.

Mere information på www.liveart.dk, info@liveart.dk eller 40980979

Live Art Danmark er støttet af Statens Kunstfond.

 

 

Ida Bruns attituder, performance af Ellen Friis, Thorvaldens Museum, 2017.